Огляд морожениці Kenwood IM250

Огляд морожениці Kenwood IM250

Морозиво люблять не тільки діти. Для багатьох дорослих ці ласощі з дитинства залишається улюбленими на все життя. На жаль, те, що сьогодні продається в більшості магазинів, назвати морозивом складно: сухе порошкове молоко, пальмова олія для жирності, стабілізатори і барвники ... Нічого спільного з холодним делікатесом 20-річної давнини. Вихід один - готувати морозиво самостійно. А для цього необхідна морожениця. І однією з найбільш вдалих і зручних моделей є Kenwood IM250.

Характеристики та переваги

Компактний прилад має форму невеликої бочечки розміром всього 24,5x23,5x23см і вагою 3,1кг. Міцний пластиковий корпус виконаний у білому кольорі зі стильними сріблястими вставками. Висота чаші для морозива становить 16см.

Потужність приладу невисока – всього від 4 до 6 Вт, працює морожениця від звичайної електромережі з напругою в 220 В. Об'єм ємності – 1л – дозволяє за один цикл приготувати цілий кілограм морозива, тобто 5-6 порцій: вистачить на всю сім'ю. Для зручності переміщення і використання на корпусі встановлені бічні ручки. А сама конструкція апарату виключає зіткнення ваших рук з охолодженими частинами.

Як приготувати морозиво

Морожениця Kenwood IM250 відноситься до напівавтоматичного безкомпресорного типу. Оскільки вона не має власного компресора, чашу-резервуар необхідно перед початком приготування помістити в морозильну камеру для охолодження холодоагенту, що знаходиться в порожнині стінок. Якщо температура в камері близька до промислового холоду, досить залишити там чашу на 12 годин, якщо ж мороз помірний - знадобиться годин 14-16.

Поки резервуар охолоджується, ви можете приготувати інгредієнти: жирні вершки (від 18 до 33%), цукор звичайний і ванільний, смакові наповнювачі. Залежно від того, яким морозивом ви хочете побалувати себе і своїх домочадців, це може бути що завгодно: фрукти, ягоди, сироп, шоколад, кориця, горішки, лимонна цедра, мед, згущене молоко – все, до чого прагне ваша кулінарна фантазія.

Коли все готово, потрібно дістати чашу з морозильної камери, встановити в спеціальне поглиблення в корпусі, закріпити перемішуючу лопать-лопатку і закрити пластиковою кришкою. У ній є широка горловина, через яку ви послідовно можете додавати необхідні продукти. Далі натискайте кнопку і ... на цьому ваші дії закінчуються. Через прозору кришку можна спостерігати за тим, як розумниця Kenwood IM250 готує ваше домашнє морозиво. Їй на це знадобиться не більше півгодини.

Якщо готовий продукт вийшов м'яким або рідкуватим – поставте його на деякий час в морозильну камеру. Хоча багато хто воліє саме м'яке морозиво, як би злегка підтале. Але це вже справа смаку.

Додаткове меню, догляд і обережності

Крім приготування морозива, Kenwood IM250 вміє збивати також холодні йогурти, фруктові щербети, охолоджувати напої і підтримувати в готовності кубики льоду. Однак майте на увазі, що пластикова лопата не призначена для надмірних навантажень. Тому ягоди і фрукти рекомендується попередньо перебити в блендері, а горішки – подрібнити.

Миється морозивниця швидко і легко: вона зручно розбирається і все знімні деталі можна промивати проточною водою. Але тільки не корпус, в якому знаходиться двигун - потрапляння в нього води залишить вашу сім'ю без морозива, а вам доведеться здійснити захоплюючу екскурсію в сервісний центр Kenwood. Тому краще обмежтеся вологим протиранням пластикових поверхонь – і тоді ви зможете балувати рідних і пригощати гостей смачним натуральним домашнім морозивом не один рік.

 
Telegram glo